2010. május 20., csütörtök

Az emberi gyarlóság legteteje, abortusz a tévében.


A Channel 4, brit televízió, annak érdekében, hogy ösztönözze a fiatalokat, egy olyan műsort készít, ahol bemutatják milyen menete van egy abortusznak. A tiltakozók megígérték, hogy jogi útra terelik az ügyet, hisz ez mégis az emberi élet megcsúfolása.
A legújabb hivatalos adatok szerint, 2008-ban Anglia és Wales területén 195,300 gyermek halt meg abortusz által, és 13,817 magzat Skóciában. Marie Stropes szerint 2009-ben az abortuszok 80%-a megengedett volt az egészségbiztosítás által.
Groteszk ötlet, hogy az abortuszt úgy reklámozzák, mint egy mosóport vagy egy autót. Nem beszélve arról, hogy mindez mennyire felháborító, és meghökkentő. Valószínűleg egy egészséges elméjű, normális életet élő embernek ilyesmi nem jutna az eszébe. Vagy ha eszébe is jutna valami az abortusszal kapcsolatban, az mindenképp az lenne, hogy harcoljon ellene.
Természetesen a döntés a nő kezében van. Viszont úgy gondolom, hogy minden kis csöppségnek joga van ahhoz, hogy ezen a világon éljen. Nem ők kérték az életet, de esélyt kaptak. De! erről az esélyről nem azoknak kell dönteni, akik felelőtlenül cselekedtek.

Írta: Mina von Klasse

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése