2010. június 20., vasárnap


Franciaország, bor és kolbász.

A párizsi rendőrség betiltott egy olyan rendezvényt, ahol alkoholt és kolbászt akartak árusítani. Az esemény, olyan kerületben lett volna megrendezve, ahol rengeteg muszlim ember él, és már a „bor és kolbász” elnevezés is provokációnak vehető. Illetve az is vitát kavart, hogy a fesztivál időpontja péntekre esett, és ezen a napon a mecsetben imádkoznak a muszlimok.
A tiltást bal oldali pártok és a rendőrség szorgalmazta, hiszen a rendezvényen a muszlim gyarmatosítás ellen léptek fel a szervezők. Mindezek ellenére más városokban megrendezésre kerültek hasonló események, és facebook-on körülbelül 9000 ember támogatta ezeket.
Ezen felbuzdulva más európai országokban is elkezdték szervezni a muszlimok elleni rendezvényeket, Londonban és Brüsszelben például a „kolbász és sör” elnevezésű érdekképviseleti csoport.
Úgy gondolom, nagy bátorság fellépni ilyen módon a bevándorlás ellen. De jó érzéssel tölt el, hogy vannak akik észre veszik - egyre többen-, mennyire csökken a szabadságunk az öreg kontinensen, a saját országunkban.

Írta: Mina von Klasse

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése